h-artenco.nl h-artenco.nl/
Gerine Dubbeldam  
Ik schep gelegenheid voor creatief werken en
koppel dit aan persoonlijke processen,
voor als je nieuwe kwaliteiten in jezelf wilt ontdekken
om te groeien en tot bloei te komen in jouw leven.
WIE BEN IK?

 
PORTFOLIO IN BEELD >>
 

 
 
Gerine Dubbeldam
geboren 1962
Barendrecht
begeleider, inspirator, createur,
gestalt art therapeut

 
 
Ik ben Gerine, de initiatiefneemster van H'Art & Co. Creativiteit is mij met de paplepel ingegoten. Ik geniet van het werken met klei, tekenen, textiel, vilten of schilderen. Door mijn passie te combineren met therapie help ik mensen te groeien op hun eigen authentieke pad.
Als Gestalt Art Therapeut
Gestalt gaat uit van de mens als 1 geheel. Ik heb een behoefte en die wil ik bevredigen. In mijn omgeving heb ik dat te halen. Als dit niet lukt voel ik mij ontevreden. Ik blijf zoeken naar hoe dan wel.
Leven is aangaan. Angst houdt ons vaak tegen te doen wat we eigenlijk willen. Volgens gestalt theorie buigen we heel vaak af en kunnen we zo ons gestalt niet rond maken; onze behoefte niet bevredigen. We vinden onze eigen manier om te overleven. We schikken ons. Dit begint als kind al. Als we volwassen zijn kunnen deze patronen ons in de weg staan. Door hier naar te kijken en werk aan te doen kun je zicht krijgen op kwaliteiten die in je schaduw zitten.
In het hier en nu wordt vaak zichtbaar / voelbaar wat er speelt.
Overtuigingen houden je tegen om te groeien. Van belang is om alle kwaliteiten te gaan waarderen. Je hebt alles nodig in je leven. Als je ze leert kennen, kun je bewust inzetten wat jij nodig hebt.
Er is geen goed en fout. Alle kwaliteiten heb je nodig.
Iedereen is anders en heeft andere ervaringen en andere visies. Door met elkaar in contact te gaan ontstaat er een ik en de ander.
Zo kun je je eigen unieke pad bewandelen en groeien in je leven.

Als inspirator
Ontdek je creativiteit
Ontdek je Zelf
De cursussen en workshops die ik geef staat ontwikkeling van creativiteit centraal. Creativiteit is beweging, is nieuwe oplossingen zoeken en vinden. Een belangrijke kwaliteit die je ook in je dagelijks leven nodig hebt om te kunnen blijven groeien en ontwikkelen. Ben je in staat om flexibel te reageren op wat zich aandient, of hou je het graag bij het oude? Of kijk je naar je omgeving, wil je het net als je omgeving, maak je iets na, of durf je ook authentiek te zijn en uiting te geven aan wie jij bent? Het is mooi om daar af en toe stil bij te staan.
Als kunstenaar
Beeldend werken is mijn manier om het leven te onderzoeken. Mensen en menselijke processen boeien mij. Evenals technieken om creaties te laten ontstaan. Door beeldend te werken in klei of vilt probeer ik antwoorden te vinden op mijn vragen. Creatief werken is voor mij als mediteren en mijn werk spiegelt mij en geeft die antwoorden soms als vanzelf. Het eindresultaat is niet mijn doel, het onderzoek zelf is wat mij intrigeert.
HIERVOOR
 
 
 
Ik wil genieten van de weg ernaar toe
het proces vind ik boeiend

 
Opleiding
De opleiding voor Gestalt Art Therapeut deed ik bij OLFLO in Breda. Een intensieve opleiding van 4 jaar. Ik kan heel erg in mijn hoofd van alles bedenken... hoe iets zal zijn, hoe iets zou kunnen zijn, hoe iets was...alleen maar denken...daar krijg ik hoofdpijn van. Gestalt brengt mij uit mijn hoofd en in het hier en nu. Hier en nu ontdek ik wat er nu is. Dat is het echte leven. Wat zie ik, wat voel ik, wat hoor ik, wat ervaar ik. Wat er nu is als uitgangspunt voor het inzetten van mijn creativiteit. Creativiteit, spelen met wat er is, brengt nieuw. Nieuw is soms best spannend. Door nieuw te ontdekken en aan te gaan, zie ik weer nieuwe mogelijkheden op mijn levenspad en blijft ik in beweging, kan ik groeien ! Groeien in wie ik ben.
Hiervoor:
Ik heb een 4 jarige opleiding afgerond tot kunstzinnig dynamisch coach aan De Kleine Tiki in Breda. Deze coach opleiding is gebaseerd op de psychosynthese, het lichaam, de psyche en de ziel.
 
Naast de Academie voor Beeldende Kunsten, richting modevormgeving heb ik bij de SKVR , volwassen educatie schilderlessen gevolgd bij Lowieke Duran, modeltekenen bij diverse docenten, model boetseren bij Vera Harmsen. Keramiek cursus bij Judith van Es. Glazuur cursus bij de Addy Meeuwisse, de Mattenschuur. Diverse kleicursussen bij Joop Cock en bij Keramikos, Netty Janssens en Bob van Schie. Vilten bij Karin Glaubitz en ik ben lid van de landelijke en regionale ViltKontaktGroep.

Autisme

contact verbinding van hart tot hart