h-artenco.nl h-artenco.nl/
Gerine Dubbeldam  
 
Zorgt het coronavirus voor jou ook voor veel verandering in je leven van dit moment? Ben je meegesleept in de regels en ben je je eigen basis een beetje kwijt? Heb je behoefte aan een momentje helemaal voor jezelf? Dan kan een dagje ontspanning en bewustwording in combinatie met creatief werken je helpen om terug bij jezelf te komen. Weer even terug naar jou, hoe zit jij erbij en waar liggen jou behoeftes nu.
 

GESTALT ART

 
Ik ben gecertificeerd kunstzinnig dynamisch coach. Heb jij levensvragen of zoek je verdieping en bewustwording in je leven, kan ik een stukje met je meelopen en dan kunnen we samen kijken naar wat jij nodig hebt waar jij in wilt groeien. Ik zet daarbij creatieve hulpmiddelen in. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.
Om zelf ook verder te groeien ben ik begonnen met de studie voor Gestalt Art Therapeut, bij Olflo in Breda. Na de zomer start ik alweer met het vierde jaar. Het creatief werken met als uitgangspunt Gestalt Art Therapie brengt mij heel veel. Ik wil hierin ook graag andere mensen inspireren. Mijn grootste winst nu is dat ik steeds meer vrijheid voel in wie ik ben en doe ik wat ik wil. Ik leef steeds meer in het nu en in het nu is leven. Mijn beeldend werk ontstaat in het nu. Ik bedenk niet wat ik wil. Ik doe met wat er is en wat zich in het moment aandient.
Het nieuwe initiatief (Her) Ontdek je creativiteit, gaan we creatief aan de slag vanuit het Gestalt principe. Je kunt kennis maken wat Gestalt Art is.
 

WAT IS GESTALT ART

Een aantal kernwoorden: In het hier en nu, spelen, tegenpolen, al je kwaliteiten kennen, ik ben ik en jij bent jij, in contact ontmoeten we elkaar, je handen het werk laten doen.

Voor wie is het? Iedereen kan het, soms zijn we het een beetje verleerd om vrij te kunnen spelen maar daarom noem ik dit (her) ontdekken. Heb jij ook behoefte om weer meer vrijheid te ervaren? Creativiteit is nieuw ontdekken. In plaats van problemen, mogelijkheden zien. Nieuw kan ook spannend zijn.

Wat brengt het? In het hier en nu zijn haalt je uit je hoofd. Gedachten waar je in blijft hangen, piekeren, vooruit denken aan hoe het morgen zal zijn, terug denken aan hoe het was…
In het hier en nu ben je je meer gewaar van het moment waarin je bent. Je kunt beter voelen en meer ervaren. Bewust je zintuigen gebruiken. Dit geeft ontspanning en bewustzijn in wat je doet of in contact met anderen.

Spelen hebben we als kind bijna allemaal gedaan. Herken jij dat ook dat we vaker serieus zijn, dat het aan allerlei voorwaarden moet voldoen anders is het niet goed. Dat maakt dat we soms niet eens aan iets beginnen omdat er angst is, van dat kan ik toch niet. Weer durven spelen vereist ook moed om oude patronen los te laten. Spelen brengt weer vrijheid. In Gestalt is er geen goed of fout. Alles mag er zijn. Spelenderwijs jouw plezier ontdekken zonder oordelen.
Ikzelf stagneerde in creatief werken omdat ik zo kieskeurig was, dat het nooit goed was. Nu heb ik weer plezier in creëren en spelen.
Door allerlei kwaliteiten te onderzoeken kun je ontdekken welke kwaliteiten jij nog niet inzet waardoor je niet echt het leven hebt wat je wilt. Wil je iets veranderen in je leven dan kan het zijn dat je juist een kwaliteit nodig hebt, die je tot nu toe nog niet zo goed kende van jezelf.
Sommige kwaliteiten worden als negatief gezien, bijvoorbeeld, ik mag niet boos worden.En juist boos kan een heel goede kwaliteit zijn om voor jezelf op te komen. Bijvoorbeeld een grens te stellen, tot hier en niet verder.
Je handen het werk laten doen, in plaats van je hoofd. Niet bedenken wat je gaat maken, wel gewoon beginnen en laten ontstaan in het hier en nu met wat er is en ontdekken. Hier ontdek je waar jou energie naar uitgaat en kom je dichter bij jou zelf en kan je energie weer stromen.
Door dit te leren in creatief werken, kun je het ook steeds beter toepassen in het dagelijks leven.

 
Wat gaan we doen:
We starten de workshop met een creatieve oefening. Dat is iedere keer iets anders. Iedere keer is er een ander thema waar we mee beginnen. Daarna kies je waar jou energie naar uit gaat. Dat kan textiel zijn, klei, schilderen, tekenen, fotograferen, schrijven…

De meeste materialen zijn aanwezig of bij grotere hoeveelheden kun je ze bij me aanschaffen of je neemt zelf spulletjes mee.

Bij slecht weer zitten we onder de overkapping in het tuinhuis.
Bij goed weer gaan we een stukje wandelen en de natuur in.
Er zijn contactmomenten en we werken soms ook in stilte, bij jezelf. Het kan heel fijn zijn even niet sociaal te hoeven doen en een praatje te moeten houden met je buurvrouw. In stilte kom je meer bij jou en bij wat jouw behoeften zijn.

Aan het einde delen we met elkaar ( als je dat wilt) je ervaringen van de dag.

Op mij kun je een beroep doen, als je iets wilt weten, of spulletjes nodig hebt.
en als je vastloopt kunnen we er samen naar kijken.


2 dagdelen/ 1 dag: ik zorg voor koffie, thee. Neem zelf je eigen lunch mee.
Verder: goede kleding, afhankelijk van het weer bericht. Goede loopschoenen. We werken buiten.
Flesje drinken voor als we de natuur ingaan. Een kleedje om op te zitten, zonnebril, petje, telefoon om foto’s te maken en een opschrijfboekje, een pen en een rugzakje.

We zijn maar met een klein groepje. hooguit 2 tot 4 deelnemers.

1 dag € 50,00
 
Aanmelden kan via de de webshop:
5 aug workshop boek het hier