h-artenco.nl h-artenco.nl/
Gerine Dubbeldam  
 
Naar buiten komen
Expressie geven aan wat van binnen speelt
 

WORKSHOP

 
GESTALT ART THERAPIE

We organiseren een dag voor jou, waarin jij kunt kennis maken met wat Gestalt Art Therapie is. Een dag voor jezelf, een dag om te groeien in wie jij bent.
 
Nieuwe datum in najaar 10.00 uur – 16.00 uur
 
Het simpelweg ervaren van dit moment, dat er mag zijn wat er is,
binnen jou, buiten jou, dat geeft verbinding… Wil jij erbij zijn?
 
Voor wie?
 
Gestalt Art Therapie is voor een ieder die meer voluit wil leven.
Het bewust aanwezig zijn in het moment en het ervaren, delen en uiten van gevoelens leidt tot contact. Daarmee doorleef je wat er van binnen in je beweegt en hoef je niets vast te zetten, hoog te houden of flink te zijn. En geeft je de mogelijkheid om daarmee naar buiten te komen. Hoe mooi is dat, zien en gezien worden…

Herken je de behoefte om meer bewust in het leven te staan en daarin anderen te ontmoeten? Stil te staan bij de beweging in jou. Dan nodigen we je uit om te ervaren, hoe je meer ruimte kan creëren om jezelf te zien en te laten zien. Hoe je de tijd kan nemen, om te vertragen, te voelen wat jouw lijf nodig heeft en hoe je goed voor jezelf zorgt.

We bieden je een dag aan om in contact te zijn met jezelf en de ander, aandacht te hebben voor wat zich voordoet. Een dagprogramma vol ruimte en een plek om spelenderwijs te ont-dekken. Ruimte voor saamhorigheid, om stil te zijn, om te kijken en te luisteren, om je weerstand als een mogelijkheid te zien. Om te leren met en van elkaar.

 
Wat kun je verwachten?
 
We gebruiken beweging, beeld, creatief en de natuur om in te verblijven, en te verbinden met elementen van jezelf. Wat jij voelt en in beeld ziet, zegt veel over jou. En daar open voor staan…of niet…en dat opmerken.

Wij ondersteunen je vanaf de zijlijn. De basis van waaruit we dit doen, is Gestalt.
Gestalt gaat over contact in het hier en nu. Door inzet van experimenten, werk je met (persoonlijke) thema’s. In Gestalt hebben emoties een plek en worden alle eigenschappen als kwaliteiten gezien, en zijn dus van waarde. Als je met besef kiest welk gedrag je inzet, dan is elke eigenschap van waarde en hoeft niets weg. Tijdens de experimenten komen eigenschappen die je geleerd hebt af te wijzen aan het licht en kun je opnieuw toe-eigenen. Zo kun je meer eigen worden…..
Dus wil je ontmoeten, samen zijn, je laten inspireren, ervaren en op jezelf zijn. Wees welkom!

 
 
We werken deze dag met maximaal 6 personen.
 
Gestalt Art Therapeuten :
 
Ine Treffers en Gerine Dubbeldam
 

 
locatie:
Ebweg 31
2991 LS Barendrecht

 

 
AANMELDEN:
 
Aanmelden doe je per email of per telefoon.
vermeld daarbij je naam, je email adres en je telefoonnummer.

Als je je aangemeld hebt, nemen wij nog even contact met je op voor een korte kennismaking.

 
Gerine Dubbeldam

of bel:
06 53803393
Meer over ons :

 
Ine Treffers

Met mijn achtergrond in de zakelijke dienstverlening, als loopbaanadviseur en coach, heb ik ruime ervaring in het begeleiden van mensen. Zelf heb ik geworsteld met het serieus nemen van mijn gevoelens. Ik had er eerder last van,
dan dat ik de waarde ervan in zag. Mijn patroon was, om datgene, wat me bezighield of waar ik last van had, met mijn hoofd op te lossen. Ik was op zoek naar kennis en inzichten, maar kon daar uiteindelijk niet de antwoorden vinden.
Sterker nog….ik liep vast op een aantal terreinen in mijn leven. Ik had te lang op mijn tenen gelopen en mijn gevoelens genegeerd. Langzaam raakte ik het zicht op mezelf kwijt,… op mijn behoeften en op wat echt belangrijk voor me is.
Inmiddels durf ik weer te voelen én te verwelkomen wat er is en ervaar ik emoties als een waardevolle informatiebron. Gestalt heeft me daarin ondersteund.
 

 
 
Gerine Dubbeldam

59 jaar , Ik woon in Poortugaal.
Op dit moment heb ik een atelier in Rotterdam-Zuid waar ik keramiek les geef aan kinderen en volwassenen. Ik ben KDC Coach en creatief vormgever.
Creativiteit is mij met de paplepel ingegoten. Door dit te koppelen aan levensprocessen voel ik me helemaal thuis in Gestalt Art Therapie.
Gestalt Art Therapie brengt mij dichter bij mijzelf. Ik ben opgegroeid met " Hoe hoort het eigenlijk..." En daarin liep ik vast. Ik richt me dan naar buiten naar mijn omgeving en wordt daar afhankelijk van. Doe ik het wel goed? Hoort het zo? Mag dat? Dat maakt angstig en onzeker om van mijn omgeving afhankelijk te zijn. Dan zit ik in mijn hoofd en ga ik piekeren en verhalen verzinnen over hoe en wat... Nu leer ik te leven vanuit mij, wat wil ik, wat is mijn pad in mijn leven. Ik durf nu naar mijn eigen hart te luisteren en daar gevolg aan te geven. Te gaan staan voor wat voor mij belangrijk voelt. Dat voelt krachtig. In het hier en nu. En dan niet in de zin van alleen aan mijzelf denken, maar juist vanuit mijzelf jou ontmoeten. Als ik IK ben, dan mag jij helemaal jou zijn. Jouw en mijn authentieke IK waarbij alles mag bestaan. Dan is er werkelijk contact.
 
Een dag helemaal voor jou alleen, samen, om binnen en buiten te zijn,
je te laten verrassen, eigen mogelijkheden te verkennen
en expressie te geven aan nieuw.
Met een lach en een traan….